TROCAL M88+

Optimalna dubina ugradnje od 88mm za profile prozora od PVC-a prije svega znače: proboj u nove dimenzije gradnje. Ona je uređena po zahtjevima modernih arhitekata orijentisanih ka dizajnu, estetski usmjerenih građevinara i potrebama budućnosti, u kojoj se od prozora očekuje visoko kvalitetna tehnička učinkovitost.
TROCAL 88+ je mjerilo svih stvari za visoke zahtjeve, a posjeduje nadmoć, koja se i kod velikih dubina ugradnje teško može nadmašiti.

Odgovornost prema okolišu i neophodnost ekonomskog odnosa prema energiji. To su dva fundamentalna zahtjeva i aktuelni aspekti, na koje TROCAL 88+ daje adekvatan odgovor. Sa značajno poboljšanom toplotnom izolacijom sa manjom potrošnjom energije - i greenline.
Pod terminom greenline, TROCAL je davno zamjenio olovo kao stabilizator sa kalcij-cinkom, koji nije štetan za okolinu - kao uzor u branši.
Obilježja:

 -Šestokomorna tehnika, koja se ne može naći samo u profilima, već i u svim nivoima funkcionalnosti. Komore imaju takve dimenzije, da pružaju optimalnu toplotnu izolaciju.
-Više udobnosti zbog boljih Uw- vrijednosti, manja opasnost od stvaranja kondenzacije i veća temperatura površine.
-Kvalitetni termoizolacioni sistem srednjeg dihtovanja.
-Tri nivoa dihtovanja u svim područjima (žlijeb za krilo i slijepi štok) omogućavaju zaštitu od pljuskova i vjetra.
-Inovativni žlijeb za dihtovanje omogućava dodatnu toplotnu izolaciju.
-Bolja zvučna izolacija nego kod sistema od 70mm.
-Veliki spektar ostakljenja (24-46/54mm), jača stakla, kao i specijalna stakla za zvučnu izolaciju i sigurnost (troslojno ostakljenje).
-Visoko kvalitetna zaštita od provale pomoću učvršćenog lima ključaonice.

IMAGE_165.jpg